WordPress 5.4 (kakšne so novosti)

WordPress 5.4 je izšel 31. marca 2020. To je prva velika izdaja v letu, ki bo izšla z nekaj pomembnimi izboljšavami. WordPress 5.4 bo vseboval več novih funkcij, ki so osredotočene predvsem na izboljšave urejevalnika blokov. Obstaja tudi nekaj pomembnih sprememb za razvijalce. Kakšne novosti bodo uporabnike WordPressa navdušile in pomagale pri razvoju spletnih strani, si oglejte v članku.

Izboljšave urejevalnika blokov

WordPress 5.4 se osredotoča na izboljšanje urejevalnika blokov z vključitvijo novih funkcij in razširitvijo obstoječih blokov. To je odlična novica za ustvarjalce vsebine, saj bodo zdaj lahko naredili več z bloki znotraj urejevalnika vsebine brez pomoči programerjev. WordPress 5.4 bo prišel z mnogimi izboljšavami urejevalnika blokov WordPressa kot tudi posameznih blokov. WordPress 5.4 bo v knjižnico prinesel tudi dva nova bloka.

Socialne ikone

Blok Social Icons vam omogoča preprosto dodajanje povezav na profile družabnih medijev znotraj vaših WordPressovih objav in strani. Ikone + družbenih medijev lahko dodate tako, da kliknete gumb za dodajanje in izberete ikono. Ikone družabnih medijev omogočajo samo dodajanje povezav do profilov. Za deljenje prispevkov še vedno potrebujete dodaten vtičnik.

Gumbi

Blok gumba bo nadomeščen z blokom gumbov. Novi blok gumbov bo tako omogočal dodajanje več gumbov drugega ob drugem. Izbirate lahko med dvema različnima slogoma, uporabite svoje besedilo in barve ozadja, ki so lahko tudi gradientne.

Med ostalimi spremembami in izboljšavami smo izbrali tri najpomembnejše za učinkovitost uporabniške izkušnje. V tej verziji je mnogo popravkov, kot smo rekli pri urejevalniku blokov.

Razvijalci hočejo uporabnikom dodati še več funkcionalnosti, ki bodo uporabnikom (brez potrebne tehnične podlage) omogočale vedno več prilagoditev. Med ostalimi pomembnimi izboljšavami so še:

Več možnosti barv za bloke

WordPress 5.4 bo predstavil več barvnih možnosti za bloke skupin in stolpcev. Izbrali boste lahko tudi barve ozadja in besedila za vse bloke znotraj skupinskega bloka. Podobno boste lahko izbrali tudi barve ozadja in besedila za blok stolpcev.

Spremeni barvo besedila znotraj bloka odstavek

Pred tem ste lahko spremenili samo barvo besedila za celoten blok odstavkov. Z WordPressom 5.4 bodo uporabniki lahko preprosto izbrali katero koli besedilo znotraj odstavka in spremenili barvo.

Orodna vrstica s fiksno blokado za mobilne naprave

Če bi morali urejati objavo v spletnem dnevniku z mobilno napravo, boste opazili, da se orodna vrstica med pisanjem premika po blokih. WordPress 5.4 to popravi s plavajočo orodno vrstico na vrhu, ki se spremeni glede na vrsto bloka, ki ga trenutno urejate.

 

[Total: 2   Average: 5/5]
Gostovanje elektronske pošte - HOSTKO