Kakšne novosti prinaša WordPress 5.3

Za WordPress različico 5.3 “Kirk” je potrebno omeniti, da je bilo ogromno število nadgradenj vtičnika Gutenberg združenih v jedro WordPressa. To pomeni ogromno izboljšav tako za uporabnike kot razvijalce, pa tudi povečanje učinkovitosti samega delovanja in uporabe. Toda v WordPressu 5.3 je veliko več kot izboljšav kot nadgradnja vtičnika Gutenberg.

Pravzaprav je v tej različici več izboljšav povezanih z orodjem za zdravje spletnega mesta, izboljšave v uporabniškem vmesniku, boljša podpora za PHP 7.4 in izboljšana dostopnost. Različica 5.3 razširja in izboljšuje vizualni urejevalnik blokov z bolj intuitivnimi interakcijami in izboljšano dostopnostjo. Nove funkcije urejevalnika povečujejo svobodo oblikovanja, zagotavljajo dodatne možnosti postavitve in različic, ki omogočajo oblikovalcem večji nadzor nad videzom spletnega mesta. Ta izdaja predstavlja tudi temo Twenty Twenty, ki uporabniku prinaša večjo prilagodljivost oblikovanja in integracijo z urejevalnikom blokov.

Nova tema Twenty Twenty

Pokažite svoje storitve ali izdelke s kombinacijo stolpcev, skupin in predstavnostnih blokov. Nastavite širino vsebino za dinamične in privlačne postavitve. Kot se spodobi za temo, imenovano Twenty Twenty, sta tudi v središču pozornosti jasnost in berljivost. Tema vključuje pisavo Inter, ki ga je zasnoval Rasmus Andersson. Inter sestavljata samo dve datoteki, zaradi česar so časi nalaganja krajši.

Izboljšave urejevalnika blokov

Ta posodobitev, prinaša več kot 150 novih funkcij in izboljšav, vključno z izboljšano podporo slikam večjih velikosti in za nalaganje neoptimiziranih slik z visoko ločljivostjo. Izboljšave dostopnosti vključujejo integracijo slogov urejevalnika blokov v uporabniški vmesnik. Ti izboljšani slogi odpravljajo številne težave z dostopnostjo: barvni kontrast na obrazcih in gumbih, skladnost med urejevalnikom in nadzorno ploščo, standardizacija privzete barvne sheme WordPress in uvedba Motion, da bi se interakcija s svojimi bloki počutila hitro in naravno.

Za ljudi, ki za krmarjenje po nadzorni plošči uporabljajo tipkovnico, ima urejevalnik blokov zdaj način za krmarjenje. To vam omogoča, da skočite iz bloka v blok, ne da bi zavihkali skozi vsak del krmilnih blokov.

Nadgradnja dizajna in uporabniškega vmesnika

WordPress 5.3 ima več sprememb celotnega videza uporabniškega vmesnika WordPress. Te spremembe niso zelo opazne, vendar prinašajo skladnost celotnemu videzu nadzorne plošče. Novi uporabniški vmesnik ima sedaj meje okoli polj na obrazcih, da so polja bolje opazna. Izboljšana je tudi dostopnost nadzorne plošče WordPress in s tem izboljšanja uporabniška izkušnja za vse uporabnike.

Razširjena prilagodljivost oblikovanja

  • Novi blok Skupine omogoča preprosto razdelitev strani na barvite razdelke.
  • Blok stolpcev zdaj podpira fiksne širine stolpcev.
  • Nove vnaprej določene postavitve omogočajo prilagajanje vsebin v napredne modele.
  • Naslovni bloki zdaj ponujajo kontrole za besedilo in barvo ozadja.
  • Dodatne možnosti sloga omogočajo nastavitev želenega sloga za kateri koli blok, ki podpira to funkcijo.

Gumb pokaži geslo na zaslonu za prijavo

WordPress 5.3 dodaja na prijavnem zaslonu za nadzorno ploščo gumb za prikaz gesla. To je res priročno orodje in olajša vnos zapletenih gesel ali pa enostavno doda možnost da lahko vidite, če ste pravilno vnesli geslo.

Preverjanje e-poštnega naslova

Pred tem vam je WordPress omogočil, da preprosto spremenite e-poštni naslov skrbnika na strani Nastavitve v razdelku Splošno. Administratorski naslov je zelo pomemben, saj WordPress na naslov pošilja ponastavitev gesla in druga obvestila. WordPress 5.3 zdaj obvezno preverja nov e-poštni naslov in tako preprečuje da bi administrator spletnega mesta spregledal pomembno obvestilo.

Izboljšana poročila o zdravstvenem stanju

Izboljšave, uvedene v 5.3, še lažje prepoznajo težave. Razširjena priporočila poudarjajo področja, za katera boste morda potrebovali odpravljanje težav na vašem spletnem mestu z zaslona Health Check. Oceno zdravja spletnega mesta ste do sedaj lahko videli v odstotkih, kar je bilo začetnikom nekoliko nejasno. WordPress 5.3 je to oceno nadomestil s statusnim sporočilom, kot sta “Treba je izboljšati” in “Dobro

Zadno različico WordPressa si lahko snamete na njihovi uradni strani.

[Total: 2   Average: 5/5]
Gostovanje elektronske pošte - HOSTKO