5 najboljših ogrodij WordPress tem

Izraz ogrodje teme oziroma ogrodje predloge (angl. theme framework) se pogosto nanaša na knjižnico kod, ki se uporablja za lažji razvoj predlog na WordPress platformi. Ogrodja predlog se uporabljajo kot nadrejena tematska predloga (angl. parent theme), kjer se nahajajo vse osnovne funkcionalnost. Razvijalci lahko nato ustvarijo podrejeno temo (angl. child theme),  dodajo oblikovanje po meri, hkrati pa funkcionalne vidike prepuščajo nadrejenemu ogrodju. To omogoča centralizirano lokacijo, kjer gostijo vse funkcije. Če se razvojna skupina odloči, da bo spremenila katero funkcijo WordPress, je izredno enostavno posodobiti ogrodje teme, ne da bi spremenili ničesar, kar imamo v podrejeni temi. Ta metoda vam omogoča, da ohranite funkcionalnost spletnega mesta, ne da bi spremenili, kako je videti.

Zakaj bi morali uporabljati ogrodja WordPress tem?

Uporaba ogrodja koristi razvijalcem, da se lažje in uspešnejše lotijo ​​projekta. Tudi lastnikom spletnih strani koristi uporaba ogrodij, saj lahko preklapljajo teme, ne da bi pri tem izgubili glavno funkcionalnost spletnega mesta. Tako lahko lastniki ohranijo svoje nastavitve, možnosti in druge konfiguracije. To pomaga narediti prehod med temami veliko bolj enostaven.

Drug razlog za izbiro ogrodij WordPress predlog je, da je izbrano ogrodje lahko dober pokazatelj kakovosti teme. Na primer, ogrodje Genesis ima zelo dober ugled, ker je varen in dobro kodiran izdelek. To pomeni, da če izberete temo, ki jo poganja ogrodje Genesis, ste lahko prepričani, da se bo ta teme hitro nalagala in bo tudi varna.

Če je vse, kar ustvarjate, preprosto spletno mesto ali spletna stran, je izbira ogrodja vsekakor odveč. Za tiste, ki želite začeti ali spremeniti preprost spletni blog, je najbolje, da uporabite kakšno že izdelano temo. Če potrebujete močno ogrodje za večje spletno mesto ali več njih, potem je izbira ogrodja teme oziroma predloge pametna odločitev.

Najboljša ogrodja WordPress tem

Kar zadeva uspešnost ogrodij, so pri najboljših na trgu še posebej pazili, da je njihov izdelek optimiziran za SEO. Uspešna ogrodja predlog lahko vključujejo tudi optimizirano kodo, ki omogoča hitro nalaganje in dosega odlične rezultate glede same hitrosti.

Genesis Framework

Genesis framework je najbolj priporočljivo WordPress ogrodje predlog oziroma tem. Tudi če še niste nikoli prej resno razmišljali o nakupu ogrodja, ste verjetno že slišali zanj. Najbolj popularno ogrodje je Genesis zato, ker ima najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Mnogi menijo da je Genesis ogrodje industrijski standard, ki ima na voljo neomejeno posodobitev in uporabniško podporo.

Uradna spletna stran: https://my.studiopress.com/themes/genesis/

 

Thesis framework

Čeprav ni ravno tako priljubljen kot Genesis, je Thesis še vedno eden najbolj znanih ogrodij predlog WordPressa. Včasih je bil znan predvsem po osredotočenosti na SEO. Glede na nedavno izdajo Thesis 2.0 pa se je njegov nabor funkcij precej razširil, zato privablja več novincev in mojstrov, ki si želijo več kot le lepo spletno mesto.

Uradna spletna stran: https://diythemes.com/thesis/

Divi

Zahvaljujoč značilnostim in funkcionalnosti Divija ga je mogoče enostavno uporabiti kot ogrodje za različne projekte spletnih strani. Ne glede na vašo stopnjo razvojnih izkušenj je lahko ustvarjanje dizajnov spletnih strani po meri z Divijem enostavno in brez nepotrebnega kodiranja.

Uradna spletna stran: https://www.elegantthemes.com/gallery/divi/

Cherry Framework

Cherry Framework vam pomaga hitro in enostavno ustvariti privlačne spletne strani. Ima popolnoma odzivne zasnove na vseh napravah, enostavna je namestitev, stalne posodobitve, ogromno funkcionalnosti in gradnikov, kakor tudi integracijo Bootstrap in je kar dobro dokumentiran.

Uradna spletna stran: http://www.cherryframework.com/

Gantry

Gantry je brezplačno ogrodje podjetja RocketTheme, ki je na voljo tako za WordPress kot Joomla. Različica WordPress je sestavljena iz vtičnika in teme ter zahteva, da sta oba nameščena na vašem spletnem mestu. Ko to storite, lahko dostopate do širokega nabora funkcij za izdelavo strani, ki vključujejo vizualnega ustvarjalca spletnih strani.

Uradna spletna stran: http://gantry.org/

[Total: 3   Average: 5/5]
Gostovanje elektronske pošte - HOSTKO