Zakaj izbrati WordPress

Zakaj izbrati WordPress

Razmišljate o vzpostavitvi spletne strani, vendar še vedno oklevate, kateri CMS-sistem (ang. Content Management System) izbrati? Vas WordPress, eden izmed najbolj popularnih CMS-sistemov, še ni popolnoma prepričal, da bi se odločili zanj? Potem verjamemo, da boste po prebiranju tega članka brez zadržkov izbrali WordPress in tudi z gotovostjo vedeli, zakaj ste slednjo platformo izbrali.

Poglejmo si 5 prednosti, ki vas bodo hitro prepričale o uporabi platforme WordPress:

1. Nizki stroški vzpostavitve

Kot prvo prednost, zakaj izbrati ravno WordPress, lahko izpostavimo izjemno nizke stroške vzpostavitve spletne strani. Na uradni strani WordPress.com izpeljete vzpostavitev svoje nove spletne strani z najmanjšimi stroški vzpostavitve. Spletno stran z domeno moja-domena.wordpress.com lahko ustvarite brezplačno. V primeru, da hočete lastno domeno, je treba zakupiti paket z mesečno naročnino. Seveda imate z osnovnim paketom pri možnostih urejanja same strani in izbora domene omejene možnosti. Da ne bi bila vsaka stran enaka, imate na voljo tudi brezplačne predloge, zato se lahko, v primeru, da so vaše potrebe skromne, stroški vzpostavitve končajo že po tem koraku.

2. Enostavno upravljanje vsebine

Ne samo, da WordPress omogoča zelo preprost in hiter proces vzpostavitve spletne strani, preprosto je tudi upravljanje vsebine. WordPress je namreč uporabniku prijazen CMS-sistem, ki nedvomno zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo, kar je razvidno tudi iz dejstva, da sodi WordPress po statističnih podatkih med najbolj uporabljene sisteme, ki poganjajo spletne strani. Kadarkoli pa se vam pri upravljanju vsebine zatakne, lahko na spletu najdete pomoč, in to zaradi velike skupnosti, ki uporablja WordPress.

Primeru urejanja članka v WordPressu
Primeru urejanja članka v WordPressu

3. Velika skupnost in s tem veliko razširitev ter prilagoditev

Omenili smo že, da kadar ob uporabi WordPressa naletimo na oviro, lahko rešitev skoraj z gotovostjo najdemo na spletu, kar je posledica velike skupnosti. Namreč, že več kot 50 % spletnih strani temelji na WordPressu in tako obstaja veliko število uporabnikov, ki vam lahko pomagajo, in za to namenjenih forumov. Prav tako pri razvoju omenjene platforme sodeluje ogromno število izjemnih programerjev. Slednje nedvomno vpliva tudi na število razširitev, ki jih je na WordPressu praktično neskončno. Poleg tega, da so razširitve in predloge preverjene in tako varne ter povečini učinkovite, pa jih je veliko možno dobiti tudi brezplačno.

4. Hitra implementacija sprememb

Pomembna prednost WordPress platforme je tudi ta, da implementacija sprememb poteka hitro, kar si želijo predvsem podjetja, ki izvajajo A/B-teste. Takšna podjetja bodo raje namenila več časa analizi podatkov in ustvarjanju novih strategij, kot pa se bodo posvečala razvoju same spletne strani. Obenem je hitra implementacija pomembna tudi v primeru, kadar gre za »majhnega« uporabnika, saj lahko spremembo v trenutku, ko si jo zaželi, z malo truda in malo znanja implementira, obenem pa pri tem ne porabi veliko denarja.

5. Varen in optimiziran

Nedvomno je treba poudariti tudi to, da je WordPress varen že brez vgraditve dodatnih varnostnih vtičnikov. WordPress je namreč odprtokodni sistem (ang. Open Source), kar pomeni, da lahko vsak preveri, kako je koda napisana in lahko tudi sodeluje pri izboljšavah samega sistema. Tako se sistem stalno dopolnjuje, pri tem pa programerji posvečajo veliko pozornost predvsem varnostnim posodobitvam in tako pokrpajo vsako varnostno luknjo kmalu po tem, ko se pojavi. Prav tako je WordPress v osnovi tudi optimiziran, kar prihrani dodaten čas in denar.

Se še vedno sprašujete, zakaj izbrati WordPress? No, pa na hitro povzemimo, zakaj je WordPress najboljša odločitev – z WordPressom imate nizke stroške vzpostavitve spletne strani; zaradi dobrega uporabniškega vmesnika se boste na platformi hitro znašli, četudi jo boste uporabljali prvič; zaradi velike skupnosti je zagotovljena podpora in tudi »neskončno« število vtičnikov, ki bodo naredili vašo stran dinamično in funkcionalno glede na vaše potrebe; spremembe lahko hitro in preprosto implementirate; že v osnovi je varen in optimiziran. Zaradi naštetih prednosti (in mnogih ne-naštetih) priporočamo uporabo WordPressa tako mojstrom kot tudi osebam, ki se s kreiranjem spletne strani srečujete prvič.

[Total: 3   Average: 5/5]
Gostovanje elektronske pošte - HOSTKO